Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda Körmend

Kezdőlap Bemutatkozás Hírek Névadónkról Óvodánk kívül-belül Kapcsolat

 


 

 
FOTÓTÁR
 
Alapítványunk
 
Kompetencia
 
Különös közzétételi lista
 
*Rólunk írták

 


Paál Veronika és Varga Zsombor nagycsoportos óvodások kiállítása nyílt meg Körmenden a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde bartóki székhelyintézményében hétfő délután.

Az eseményen Déri Júlia, a körmendi   zeneiskola növendéke hangolta rá a megjelenteket az ünnepi alkalomra furulyajátékával.

Több mint egy éve indult útjára a kezdeményezés, azóta rendszeresen van arra mód, hogy az óvodások a nyilvánosság előtt is bemutassák tehetségüket.
– Mára a mindennapok részévé váltak ezek az alkalmak – emelte ki a megnyitón Kőházyné Fasching Anikó intézményvezető-helyettes.
Az ötlet egyedi, más óvodákban még nem vették át ezt a gyakorlatot.Paál Veronika munkáiban sok ötletesség, fantázia található, törekszik arra, hogy rajzai kidolgozottak, aprólékosak legyenek, így nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy az iskolába lépés után sem veszik el művészi hajlama.

A kis művészek, Paál Veronika és Varga Zsombor szüleik és óvodapedagógusaik gyűrűjében
Varga Zsombor későn kezdett el rajzolni, ugyanis nem volt rá ideje. Ötéves kora óta azonban rendszeresen megörökíti, amit lát. Sok minden foglalkoztatja, elsősorban a természet, az állatok, amihez nagyban hozzájárul, hogy édesapja vadász. A kisfiú tehetségét az is bizonyítja, hogy nemrég egy megyei rajzpályázaton is kiállították egyik alkotását.

Vas népe cikke elérhető:-----> ITT 


Rábavidék XXIX. évfolyam 8. szám 2018. május 4. - Tóth Judit írása

Mini kiállítás az óvodában

A költészet napjához kapcsolódóan újabb kiállítást nyitottak a Dr. Batthyányné Coerth Mária Óvodában, majd Dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész közös versmondásra hívta az ovisokat.

Az újságcikk elérhető:------> ITT

 


Három napos szakmódszertani óvodapedagógusi képzés óvodánkban

2017.október 4-6 között óvodánk a 
Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde 
Bartóki székhelyintézménye
 
adott otthont az Efop 3.1.1. ”Kisgyermekkori Nevelés támogatása”elnevezésű kiemelt uniós projekt keretében megvalósuló országos képzésnek.

A kormend.hu oldalán megjelent cíkk innen is elérhető:

http://www.kormend.hu/0/hirek/32415/szakmodszertani-ovodapedagogusi-kepzes

 


 Simon Dávid munkáiból nyílt kiállítás      

                                                                                              A Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvodában Simon Dávidnak, a Vackor csoport óvodásának munkáiból nyílt kiállítás.

 
Kőházyné Fasching Anikó intézményvezető-helyettes megnyitójában hangsúlyozta: az a céljuk, hogy a gyermek tudja meg, amit ő alkot az szép, jó, dicséretes, és jó úton jár. A mostani kiállító Simon Dávid, a Vackor nagycsoport óvodása, akinek rendkívül sajátos rajzolási technikája van.
 
 
Dávid szereti a térbeli alkotásokat, térlátása a korához képest mondhatni tökéletes. Egy-egy téma sokáig foglalkoztatja, van úgy, hogy két hétig is elrajzolgat egy figurát. Addig formálja, míg minden a helyére nem kerül. Gépeket tervez, társasjátékokat rajzol és labirintust készít. Bármit megalkot fűszálakból, fadarabokból, magokból, és bármiből, amit a természet felkínál. - Látom - mondja sokszor, és talán ezt hívjuk tehetségnek.

Kozma Gábor                                                                                 Forrás: Vas Népe

  Cikk innen is elérhető:-----> Katt


http://vaol.hu/kormend/voros-balint-ovodas-munkaibol-nyilt-kiallitas-1816724

Vörös Bálint óvodás munkáiból nyílt kiállítás

 
  •  

2017. február 08., 19:05 szerző: Markó Petra

Körmend - Rendhagyó eseményre gyűltek össze az érdeklődők a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde bartóki székhelyintézményében hétfőn. Kiállítás nyílt. Először, de a tervek szerint nem utoljára.

A képen az alkotó: Vörös Bálint nagycsoportos óvodás Fotó: Jámbori Tamás

- Azért rá esett először a választás, és azért kerülhettek elsőként az ő művei a középpontba, mert ő rendelkezett annyi kész, elérhető munkával, amiből bátran tudtunk válogatni - mondta el a hagyományteremtő kiállítás megnyitóján Kőházyné Fasching Anikó intézményvezető-helyettes.

A jövőben szeretnék rendszeressé tenni ezeket az alkalmakat, hogy kiemeljék és a nyilvánosság elé tárják egy-egy óvodás szokatlan, egyedi, stílusos alkotásait. Azt tervezik, hogy mindig más-más csoportból kapna valaki lehetőséget a bemutatkozásra, természetesen rangsor nélkül.

 

Markó Petra


Vas Népe 2015. 09. 01.  /vaol.hu/

Izgalmas évkezdés az oviban!

http://vaol.hu/hirek/izgalmas-az-evkezdes-az-ovodaban-1723071

 


 

Körmendi Híradó 2011. MÁJUS 20. IX. ÉVFOLYAM 5. SZÁM

XXI. századi óvoda Körmenden
142 millió forint pályázati támogatásból újult meg az ovi

A Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálat „Óvodai infrastruktúra és szolgáltatásfejlesztés
az energiatakarékosság jegyében” címû NYDOP pályázat projektzárójára 2011. április 14-én került sor az intézményben. A
sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen a bartóki ovisok kis táncosai ünnepi mûsorral kedveskedtek a meghívott vendégeknek. Bebes István polgármester köszöntôje után Virágh Péter, a Váti Nonprofit Kft. Sopron irodavezetôje adott tájékoztatót a pályázatról. Ezt követôen Ráduly Csaba mûszaki menedzser és Körmendy-Szalay Mónika projektmenedzser
a projekt eredményeit foglalta össze. A 142,8 millió forintnyi támogatásból kívül-belül megújult az intézmény: többek közt sor került a nyílászárók cseréjére, magas tetô beépítésére, a folyosókon infokommunikációs akadálymentesítés kialakítására (Braille-írásos táblák, eligazítást segítô térképek, és eszközök, mozgássérült WC, vezetôsávok). Beszerzésre került 122 féle fejlesztô eszköz, mely a gyerekek kulcskompetenciáját, memóriáját, gondolkodását,motoros koordinációját fejleszti, valamint egyéb terápiás és zenei eszközök, játékok az SNI-s gyermekek nevelésében is segítséget nyújtanak, biztosítva az egyenlô esélyeket számukra. Új óvodai fektetôk, gyermekasztalok és székek kerültek az intézménybe, valamint az udvar különbözô mozgásfejlesztô játékokkal, ütésgátló gumitéglákkal gyarapodott. A projekthez kapcsolódó tartalmi (kompetencia alapú óvodai
nevelés) fejlesztésekrôl készített prezentációt Derecskei Csabáné szakmai vezetô ismertette. Az intézmény vezetôje Rózsás Ágota a fejlesztéssel kapcsolatos értékelésében kiemelte,„nagy örömünkre szolgál, hogy a XXI. századi korszerû, energiatakarékos óvodában nevelhetjük, fejleszthetjük gyermekeinket és boldog gyermekkort biztosíthatunk számukra”..

 

 

 

 

 

http://www.kormend.hu/index.php?ugras=hirolvaso&hirszama=21374

Befejeződik az óvoda projekt

droszler | 2011. április 09 11:08:15 | körmendi hírek |
Óvodai infrastruktúra és szolgáltatásfejlesztés az energiatakarékosság jegyében címû NYDOP projektrõl


A jövõ nemzedékének próbálunk meg egy olyan épületet teremteni, ami hosszú ideig viszi még elõre ennek az intézménynek a hírnevét.”- Ezekkel a szavakkal köszöntötte majd egy évvel ezelõtt a sajtó Képviselõit Bebes István polgármester a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálat épületének infrastruktúrájának és szolgáltatásának fejlesztésére történt nyertes pályáztuk bemutatására szervezett sajtótájékoztatón.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése c. felhívására beadott program keretén belül valósult meg.

A projekt 2009. november 2-án indult el és várhatóan 2011. április 30-án fejezõdik be.
A projekt teljes költségvetése 142.868 e Ft, melybõl 128.581 e Ft a támogatás, így a támogatás intenzitása 90%, vagyis 10 % önrészt igényel.

A munkálatok 2010 tavaszán indultak meg . Elsõ ütemben elkészült a homlokzati nyílászárók cseréje homlokzatok hõszigetelése, a külsõ hõszigetelés minek keretében a zárófödém magastetõvé lett alakítva.

2010 õszén a gyermekek már a megszépült épületben kezdhették meg az új tanévet.

Az épület akadálymentesítése is megvalósult a fõbejáratnál mozgáskorlátozott rámpa épült, Kialakításra került egy mozgáskorlátozott wc, amelyben és annak környezetében, illetve a csoportszobákig, valamint a tornaszobáig elvezetve az infokommunikációs akadálymentesítés is megvalósításra került, hasonlóan az emeleti foglalkoztatókig.A projekt keretében jelentõsen bõvült az intézmény eszközparkra. Új ágyak székek és asztalok érkeztek, terápiás fejlesztõ, memóriafejlesztõ, gondolkodásfejlesztõ, beszédfejlesztõ eszközöket kaptak a gyermekek. Fém tricikli, háromkerekû roller, játszótéri rugós játék, udvari mozgásos játékok tornaszõnyegek különbözõ méretben, tornapad segítik az ovisok mozgáskultúrájának fejlõdését. Mûvészeti képességeik fejlesztését 8 hangos fa xilofon, Cimbalom, Fadob, Metalofon segíti.

Egyet kell érteni Rózsás Ágota óvodavezetõ véleményével miszerint a felújítással a gyerekeken túl Körmend városa is egy gyönyörû óvodával gazdagodik.
 

 

http://www.vasnepe.hu/kronika/20100926_felujitottak_az_ovodat

Felavatták a 148 millióból felújított 33 éves óvodát

Az uniós fejlesztésekről tartottak sajtótájékoztatót szombat délután a körmendi Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvodában. Ezt követően felavatták a 142 millió forintból megújult intézményt.


2010. szeptember. 26. vasárnap | Szerző: Bajdó Bettina

 

Az óvoda egyik csoportszobájában tartott sajtótájékoztatót szombat délután dr. Szájer József, az Európai Parlament képviselője, aki arról beszélt, hogyan lehet és kell az uniós támogatásokat felhasználni. Elmondta, hogy csak akkor lehet sikerrel pályázni, ha ismerjük a támogatások rendszerét. Véleménye szerint Körmend ebből a szempontból jó helyzetben van, mivel a polgármester tagja volt európai integrációs ügyek bizottságának. A képviselő után Kovács Ferenc megyei elnök kapott szót, aki hangsúlyozta, hogy az óvodák fejlesztésével példát mutathatunk az unióban.

Az elöregedő társadalmakban ugyanis egyetlen megoldást csak az jelenthet, hogy garantáljuk a fiatalokat támogató intézményrendszerek létrejöttét. Elmondta azt is, hogy az összefogásban van az erő, koordinációra és integrációra van szükség az oktatásban is. Bebes István, a város polgármestere az elmúlt évek sikeres pályázataira emlékezett vissza, melyeknek köszönhetően munkahelyeket teremtettek, megújult a csatornarendszer, s megszépül a belváros. A polgármester egy örömhírrel is szolgált, egy sikeres pályázatnak köszönhetően a városban korszerűsödik a közlekedési rendszer, a Batthyány és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében körforgalom épül.

A sajtótájékoztató után az elöljárók az épület bejárata elé vonultak, hogy átvágják a szalagot. Nemrég ugyanis 142 millió forintból megújulhatott a 33 éves épület. A pénzből többek között hőszigetelték az épületet, kicserélték a nyílászárókat, magastetőt építettek, s akadálymentesítették az óvodát. A polgármester az ünnepségen hangsúlyozta, hogy az intézmény neve is kötelezi a várost és óvoda dolgozóit arra, hogy mindent megtegyenek az apróságokért. A hercegorvos felesége ugyanis egykor sokat tett a szegényekért és a gyermekekért. Az avatás után az óvodások adtak ünnepi műsort, majd szüreti mulatsággal kedveskedtek a jelenlévőknek.

 

 

http://www.vasnepe.hu/helyi_kiadasok-szentgotthard_kormend_vasvar/20100421_ovisnak_lenni_jo

Energiatakarékosság, akadálymentesítés, tető: felújítják a Coreth Mária Óvodát

Óvodai infrastruktúra és szolgáltatásfejlesztés az energiatakarékosság jegyében NYDOP projekt - a szakzsargon aprópénzre váltása sokat ér a Coreth óvodának: 142,8 millió forintot.


2010. április. 21. szerda | Szerző: Kozma Gábor

 

Érthetően örül a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálat kollektívája a tavaly novemberben indult, átfogó felújításnak. A munkálatok folyamatosak, az újabb történésekről nemrég tájékoztattak.

- Önkormányzatunk pályázati programot valósít meg, amely az Európai Unió támogatásával, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése című felhívására beadott program keretén belül valósul meg - tájékoztat a hivatalos részről Bebes István polgármester.

Azt is elárulja, hogy a felújítás, némely korábbi közléssel ellentétben, 2009. november 2-án indult, és várhatóan 2011 tavaszán fejeződik be. Nem kis falatról van szó, hiszen a költségvetés egészen pontosan 142 millió 868 ezer forint, amelyből 128 millió 581 ezer a támogatás, a többi pedig az önrész. Rózsás Ágota, az intézmény vezetője is érthetően örül az óvoda megújulásának.

- A Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálat Körmend városában, a Bartók Béla lakótelepen épült 1977-ben, a város harmadik óvodájaként. Az épület méhsejt alakú, a sokszögletű csoportszobák déli fekvésűek, melyekhez külön mosdó, öltöző, jól felszerelt tornaterem és csoportonként parkosított udvarrész tartozik. Az épületben találhatók mozgásfejlesztő eszközök, és egy jól felszerelt tornaterem, így a gyermekek testi nevelésének egyik legfontosabb feltétele adott. Mindezek nyomán vállaljuk a mozgásfejlesztés kiemelt szerepét nevelőmunkánkban - fogalmaz.

Megtudjuk, hogy az uniós előírásnak megfelelő mozgásfejlesztő udvari játékokat önkormányzati, alapítványi forrásból, illetve pályázatok útján is folyamatosan gazdagítják. Az intézményt két jól működő alapítvány és a Szülői Közösség támogatja. Körmend az óvodai nevelés, közoktatás területén kistérségi szerepkört tölt be, ezért a térségi szintű feladatvállalásával hosszú távú, komoly elkötelezettséget vállalt fel.

- A felújítás célja: a komplex kistérségi együttműködésből adódó óvodai nevelés minőségének és hatékonyságának növelése, gyermekek számára egészséges, korszerű nevelési feltételek biztosítása, sajátos nevelési igényű tanulók integrációja - folytatja Bebes István. - A projekt keretében az épület infrastrukturális állapotának javítására, az energiahatékonyság fokozására és akadálymentesítésre kerül majd sor. Ez számos és összehangolt részmunkát igényel a kivitelezőtől. Úgy is fogalmazhatunk, hogy három szinten oldja meg a jelenlegi problémákat a pályázat, illetve a beruházás - fogalmaz a városvezető.

Legelébb is az energiatudatos felújítás és korszerűsítés kap zöld utat. Megújul a külső hőszigetelés, aminek keretében a zárófödém (lapostető), a homlokzatok hőszigetelésére, a homlokzati nyílászárók cseréjére is sor kerül. Fontos szempont az energia-megtakarítás és a környezet védelme. Ugyancsak kiemelt feladat az akadálymentesítés. Az épület előtti rámpa az előírásoknak megfelel, viszont az épület oldalán, a falra rögzített kétsoros korláttal és kerékvetőkkel kiegészítésre szorul. Mindezeken túl a legkorszerűbb technikákkal és technológiákkal oldják majd meg az akadálymentesítést. Épületen kívüli elemként valósul meg a mozgáskorlátozottak parkolóhelye, a főbejárati ajtó kétszárnyú, hőhídmegszakításos lesz, amely szintén az akadálymentes bejutást segíti. Az épület falain korlátokat, útbaigazító táblákat helyeznek el, amelyek egyszerű piktogramokat és Braille-írást egyaránt tartalmaznak.

Ugyancsak nagy hangsúlyt fektetnek az eszközbeszerzésre, a tartalomfejlesztésre. A projekt révén olyan segédeszközöket vásárolhatnak, amelyek fejlesztik a gyerekek kulcskompetenciáját, vagyis memóriáját, gondolkodását, motoros koordinációját. Megújul a hagyományos, klasszikus eszközpark is.

- A beruházás akár példaértékű is lehet. Bemutatva azt az egymásra épülő folyamatot, melynek végpontján egy megújuló intézmény áll majd. A helyi, szülői, alapítványi, önkormányzati, végül térségi és állami szerepvállalás összessége ezúttal egy sikeres pályázatban öltött testet - összegzett Bebes István.

VÁROSÉRTÉKŰ AZ, AMIT AZ ÓVODA AD...

a vAS nÉPE 2008. ÁPRILIS 18-I SZÁMÁBÓL ( kozma gábor cikke)

Itt letölthető: ---------> katt

 

Jövőre harmincéves lesz

 

 

Megjelenés dátuma: 2006. november 24. 04:26.00
Szerző: Treiber Mária

Körmend (tm) - A körmendi önkormányzat elfogadta a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Pedagógiai Szakszolgálat intézményvezetőjének beszámolóját az óvoda működéséről.

A testületi ülés előtt az Oktatási Kulturális és Sport Bizottság részleteiben is megtárgyalta az anyagot. Az óvodában és a Dienes úti tagóvodában több mint kétszáz gyermeket látnak el. A szakmai munka kiemelkedő színvonala mellett elégedett volt a bizottság az óvodában tapasztalható lelkiismeretes hozzáállással. A gyermekintézmény eszközeit, játékait rendszeresen karbantartják, gyarapítják. Az óvonők a képzéseken részt vesznek, a pályázatokban rejlő lehetőségeket kihasználják, a szülőkkel, iskolákkal jó kapcsolatokat ápolnak, egy alapítvánnyal segítik a gyarapodását.

 

Az intézmény működésének harmincéves évfordulója (jövőre lesz) további lehetőségeket rejt a kapcsolatok elmélyítésére, újak teremtésére, ami segítheti az eddig folytatott eredményes nevelőmunka hátterét.

 

Rózsás Ágota, az intézmény vezetője tájékoztatta az önkormányzatot az előttük álló szakmai feladatokról. Az Intézményi Minőségirányítási Program és a helyi nevelési program szerint dolgoznak. Hamarosan folytatják az óvoda tetőszerkezetének átépítését, az ajtók, ablakok cseréjét, valamint a Dienes úti tagóvodában a vizesblokkok felújítását.
 

 
Forrás: Vas Népe 2006. november 24.

 

 


 

Kéki /Körmendi Híradó, 2006. október 20./

A Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda báljai eddig a színház aulájában kerültek lebonyolításra, most a helyszín más irányú hasznosítása miatt az impozáns Berki Csárdában tartották. Rózsás Ágota óvodavezető elmondta, hogy jövőre lesz 30 éves a Bartók lakótelepi intézmény, s ezzel a rendezvénnyel indítják a jubileumi rendezvénysorozatot. A méhsejt alakú, hatszögletű óvoda a zircivel együtt akkoriban modern épületek számított, sőt, ha áttekintjük az országos és a helyi viszonyokat, akkor az ma is. Fejlesztésekre, játékeszköz bővítésre, így az EU-szabványoknak megfelelő udvari játékokra viszont folyamatosan szükség van. Ennek szellemében hozták létre a Millenniumi Alapítványt, amely új fejezetet nyitott a támogatói háttér tekintetében,- jelezte Tóth Zoltán az alapítvány elnöke. Hála a lelkes szervezőknek, és az egyre bővülő szponzori körnek, olyan álmok válhatnak valóra, amely ezen áldozatvállalások nélkül nem sikerülhetne. A szükséges anyagiak előteremtésének jól bevált formája a báli bevétel is. Az idei vigasságon óvodai dolgozók, a jelenlegi és régebben óvodába járó gyermekek szülei, míg az önkormányzat képviseletében Bebes István polgármester és Czitkovics Gyula alpolgármester vettek részt. A köszöntők után Horváth Petra és Németh Endre táncbemutatója (az óvoda egykori óvodásai), majd a csepregi Flamingo Rock and Roll Klub „Rock and dili show”-ja szórakoztatta a megjelenteket. A vacsorát, a táncot csak a borkóstoló, borlicit, és a tombola szakította meg. Nagy sikert aratott az emeletes torta, melyen az óvoda új emblémája és kibővült neve rajzolódott ki, (a feladatellátása pedagógiai szakszolgálattal egészült ki .-  a szerk.) A hajnalig tartó bál közelebb hozta az óvópedagógusokat és a szülőket is, ez pedig a kicsiknek is előnyére válik, csakúgy, mint maga a cél, azaz a rájuk fordítható  plusz összeg. A szervezők ezúton is köszönetet mondanak mindazon támogatóknak, akik lehetőségükhöz mérten segítették a jótékonysági rendezvényt.

Kéki /Körmendi Híradó, 2006. október 20./

 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Olvasnivaló
 
site inf.

Legyen ez a kezdőlapom!


ritook@freemail.hu

 
Számláló
Indulás: 2006-10-17
 
Alapítványunk számlaszáma: 72100275-11087663. Köszönjük segítségét a gyermekek nevében!

 

 

 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha