Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda Körmend

Kezdőlap Bemutatkozás Hírek Névadónkról Óvodánk kívül-belül Kapcsolat

 


 

 
FOTÓTÁR
 
Alapítványunk
 
Kompetencia
 
Különös közzétételi lista
 
Tanácsok Szülőknek

Tanácsok szülőknek

 

 

A sikeres iskolakezdés egyik feltétele a tiszta beszéd. A beszédhibák javítása gyermektől, szülőtől egyaránt nagy türelmet, kitartást, rendszerességet követel. Közös célunk, hogy gyermekük beszédhibája az óvodás kor végére megszűnjön, ill. lényegesen javuljon. Minden pedagógiai hatás csak úgy tud eljutni a gyerekekhez, ha szilárd érzelmi háttérrel rendelkeznek.

Fontos, hogy a napi történéseket megbeszéljék a gyerekekkel! A gyermek akkor lesz képes arra, hogy világosan, érthetően, mondatokban fogalmazza meg mondandóját, ha ezt gyakorolja. Ebben a család szerepe a legfontosabb!

A videó, televízió nem pótolja a szülő esti meséjét!

A család felnőtt tagjainak beszédmintája nagyon fontos, nem szabad pöszén beszélni a gyerekekhez. Mutassanak szép, érthető beszédpéldát a gyerekeknek!

A közösségbe járó gyerekek gyakran náthásak, ez a hallást is nehezíti, ezért fontos fül- orr-gégész tanácsát kérni, ha nem hall jól a gyerek.

A családban játszott társasjátékoknak sok haszna van :
az együttlét öröme,

szabályok megtanulása, betartása,
dobókockán számlálás gyakorlása,

a vesztes – szülői segítséggel megtapasztalja a kudarcot,

a játékban az is megfigyelhető, mennyire tartós a gyermek figyelme.

Otthon is rajzoljon, fessen, gyurmázzon, legózzon, hogy iskolakezdésre keze elég erős és ügyes legyen.

 

 

Játékok 

 

Nem mondom a nevét!

Egy játékról, személyről …, úgy mondjunk néhány mondatot, hogy kitalálható legyen.

( később a gyerek is körülírhatja, és a szülő találja ki )

 

Szólánc:

 Az első játékos mond egy szót, a második megismétli, és mond hozzá még egyet, jön a következő, hozzátesz még egyet …

 

Szógyűjtés:

Mondj háziállatokat, vadállatokat, madarakat, gyümölcsöket …

 

Mi a közös nevük ?

Felsorolunk  néhány azonos fogalomkörbe tartozó szót ( kakas, csibe, kutya, cica ), és ki kell találni, hogy ezek … ( háziállatok ).

 

 

Jó szórakozást, vidám perceket kívánok minden kedves Olvasónak !

 

                             Lakosiné Dobronics Zsuzsanna

                                              logopédus

 

 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Olvasnivaló
 
site inf.

Legyen ez a kezdőlapom!


ritook@freemail.hu

 
Számláló
Indulás: 2006-10-17
 
Alapítványunk számlaszáma: 72100275-11087663. Köszönjük segítségét a gyermekek nevében!

 

 

 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok